Locatie

De Slotplaats | Theehuis van Natuurmonumenten

Concertlocatie
Muziekpodium Bakkeveen organiseert haar concerten in het prachtige benedenvertrek van de monumentale slotboerderij De Slotplaats, aan de rand van het dorp. Het publiek geniet van de optredens in een knusse setting, die huiskamer-achtig aandoet. Er is plek voor ongeveer 90 zitplaatsen, die in de regel tot de laatste plaats bezet zijn. Door het intieme karakter van de ruimte worden de concerten bijna persoonlijk – vaak is er interactie tussen artiest en publiek, en vrijwel altijd ontstaat een intense luisterbeleving. Vóór het concert, in de pauze en na afloop is er gelegenheid voor een drankje en een hapje aan de bar in het naastgelegen vertrek.

 

Theehuis aan de bosrand
Landgoed de Slotplaats bij Bakkeveen is een van de grotere Friese bosgebieden. Hier vindt u een sterrenschans, een klassieke tuin met slotgracht en statige beukenlanen. Tien passen kost het u om de allerdikste beuk te ronden. Beleef dit prachtige natuurgebied over de gemarkeerde wandelroute. En bestel na een stevige wandeling een kop koffie met huisgemaakte appeltaart in het monumentale theehuis. In de winter bij de open haard, ’s zomers in de theetuin.

Adres
Foarwurkerwei 3 | 9243 JZ Bakkeveen
Open van woe t/m zon van 10.00 tot 17.00 uur

Parkeergelegenheid
Naast De Slotplaats is een ruime parkeerplaats waar u uw auto gratis mag parkeren.

Routebeschrijving
Landgoed de Slotplaats is gelegen in Bakkeveen, op de grens van de provincies Friesland, Groningen en Drenthe.

Vanuit Heerenveen of Groningen | Op de A7 neemt u afslag 31. Boven aan de afslag gaat u links richting Friesche Palen. In het dorp Friesche Palen gaat u linksaf richting Bakkeveen. Volg de borden naar Bakkeveen. Net voor de bebouwde kom van Bakkeveen vindt u het theehuis aan uw rechterhand.

Vanuit Oosterwolde | Op de N381 van Oosterwolde naar Drachten, neemt u de afslag Wijnjewoude. U rijdt door Wijnjewoude naar Bakkeveen. In Bakkeveen gaat u linksaf langs de vaart. Net buiten de bebouwde kom vindt u het theehuis aan uw linkerhand.