Rob Lutes & Dries Bongaerts (Duo)

reserveringsbutton

 

Locatie: 

Schaapskooi Fryske Gea,

Jarig vd Wielenwei 2 ,

9342 SH Bakkeveen.

Datum: Zondag 10 mei 2020
Deuren open: 14.00 uur
Aanvang concert: 14.30 uur
Prijs kaartje: € 20.00

 

Rob Lutes – zang, gitaar.

rob_lutes_-279521-0

Rob Lutes is een uit Montreal, Canada afkomstige singer-songwriter. Op het Montreal Folk Festival maakte hij grote indruk met zijn songs en optreden. Voordat hij muziek maakte, hield hij zich bezig met schrijven en redactiewerk. Op een bepaald moment kwam hij erachter dat het schrijven van songs echt ‘zijn ding’ was en hij besloot zich daar professioneel mee bezig te gaan houden.

Dat was niet zonder succes, want zijn optredens leidden tot tal van prestigieuze prijzen in zowel de USA als Canada. In 2017 werd hij genomineerd voor de Double Maple Blues Award voor zijn in 2017 alweer zevende uitgebrachte album “Walk In The Dark”. Het genre waarin Lutes zich begeeft, bevindt zich op het snijpunt van Blues, Folk, Americana en hedendaagse singer-songwriter-genres. Het album “Walk In The Dark” krijgt in Bluesmagazine een lovende recensie: “Meng blues, folk, Americana met wat country invloeden en je hebt het recept van dit nieuwe album van de Canadese singer-songwriter Rob Lutes te pakken. Een heerlijk ontspannen klinkend album met prima muzikanten. Er staan een aantal nummers op het album die qua stijl richting de ontspannen bluesy sound van J.J. Cale neigen.”

 

Dries Bongaerts : zang , gitaar
tba : bas

dries_19

Wie één song van Dries hoorde, of hem live zijn gitaar zag aanslaan, kan het getuigen: niemand blijft onbewogen bij het werk van deze Belgische singer-songwriter. Het duurt maar enkele seconden voor je verkocht bent aan zijn doorleefde stem en rauwe nummers die balanceren tussen blues en folk. Eens fan, altijd fan.  Allemaal zijn ze het met elkaar eens: deze man hééft het.

Zijn solodebuut For The Light In Thy Heart verscheen in oktober 2017 en werd uitstekend onthaald in de pers. Sindsdien speelde Dries al ruim honderd concerten in binnen- en buitenland.

Van een ruwe diamant als straatmuzikant, over frontman van New Rising Sun en nu op de rand van de grote doorbraak met zijn solowerk: Dries Bongaerts sloeg in zijn carrière geen stappen over.

Dries bezingt met tomeloze strijdvaardigheid het kleine en het grote leven. Door de authentieke, emotionele songs hoor je flarden van Bob Dylan, Will Oldham en Ry Cooder. Maar vooral heel erg veel Dries.