Malcolm Holcombe

reserveringsbutton

 

Datum:  Zaterdag 1 oktober 2022
Deuren open: 19.30 uur
Aanvang concert: 20.30 uur
Prijs kaartje: € 20.00

Bezetting:

Malcolm Holcombe : gitaar, zang

malcolm holcombe 027

Een weergaloze performer die uitblinkt in betrokkenheid en intensiteit

Stel je de rokerige kroeg voor. Op het podium de artiest, Malcolm Holcombe, die met zijn rasperige stem de zelfkant van de maatschappij bezingt.

Ongekende passie en  gedrevenheid kenmerken zijn voordracht. Malcolm is enorm betrokken bij zijn onderwerpen en als ex-dakloze ex-verslaafde weet hij maar al te goed waar hij over zingt. Het is bijzonder knap dat hij deze kenmerkende passie weet te behouden op zijn studio-albums, en zo ook op zijn nieuwste album, Tricks of the trade, het zal zijn zestiende zijn.

Malcolm Holcombe is doordrenkt van sociale betrokkenheid en als een hedendaagse Woody Guthrie stelt hij de wantoestanden in de wereld aan de kaak, in de overtreffende trap van woke . In het merendeel van de liedjes bezingt hij het ,vaak tragische, lot van de minder bedeelden, zoals de vluchtelingenfamilies, gescheiden aan de grens, maar vooral armoede wringt zich steeds weer op de voorgrond zoals  in het bittere On Tennessee Land, waarin hij verzucht:

i’d rather be poor

honest to God

than a rich lyin’ son of a bitch

for a boss

Malcolm Holcombe is de karikatuur van grommende dakloze ver ontstegen en profileert zich op zijn laatste album wederom als een enorm bezielde singer/songwriter en weergaloze performer die uitblinkt in betrokkenheid en intensiteit.