Guy Davis

reserveringsbutton

 

Datum:  Vrijdag 6 mei 2022
Deuren open: 19.30 uur
Aanvang concert: 20.30 uur
Prijs kaartje: € 20.00

Bezetting:

Guy Davis : gitaar ,mondharmonica, zang

 GuyDavis-Rosen

Film-, tv- en Broadway-acteur, muziekdocent, producer, componist, arrangeur, uitvoerend muzikant: Guy Davis is het allemaal. Maar sinds ‘Stomp Down The Rider’, zijn debuut-cd uit 1995, is hij eerst en vooral rondtrekkend muzikant.        

Geen staat in thuisland USA waarin hij nog niet optrad. Daarbuiten verscheen hij in zowat elke uithoek van het noordelijk halfrond. Van club- en festivalpodia tot opname-, radio- en tv-studio’s. Na zijn zomertoer in 2014 door Oekraïne trok het volk de standbeelden van Lenin van hun sokkel. In een kindertehuis in Groenland speelde hij voor de Koninklijke familie van Denemarken. Eindelijk mogen nu ook wij hier genieten van zijn rafelige vocalen, zijn klasse op gitaar, banjo en mondharmonica en zijn talent als singer-songwriter.

Aan Guy Davis kleeft het label ‘ambassadeur van de blues’. Ook wel wordt hem ‘de renaissance van de oude blues’ toegedicht. Hij voelt de drang om in zijn eigen werk dat van zijn oude blueshelden te doen laten herleven. In een poging dit te duiden trekt hij de vergelijking met het afstoffen en oppoetsen van oude spullen die je, antiek of niet, dierbaar zijn en met het verstrijken der jaren meer gaat koesteren. 

In plaats van bluesman van de gestampte pot is Guy Davis een verfijnde bluesmuzikant, zij het met een brede range. Naast zijn hang naar oude meesters van de akoestische, country- en deltablues neemt hij graag afslagen naar ragtime, New Orleans, blazers, slagwerkers en alles dat dansbaar is. Hij raakt de blues van toen en nu en van ingetogen tot uitgelaten. 

Guy Davis IS blues.