Erin Costelo

reserveringsbutton

 

Datum:  Zaterdag 28 oktober 2022
Deuren open: 19.30 uur
Aanvang concert: 20.30 uur
Prijs kaartje: € 20.00

Bezetting:

Erin Costelo : keyboard, zang

Clive MacNutt : gitaar

Erin_Costelo_cool_photo_Mat_Dunlap                           

De talenten van Erin Costelo zijn veelzijdig. De uit Nova Scotia, Canada afkomstige Costelo begon haar muzikale carrière in de klassieke muziek. Ze componeerde voor symphony Nova Scotia en voor Blue Engine String Quartet en verdiepte zich tevens in elektronische muziek. Ze veranderde van muzikale koers nadat ze merkte, dat ze met haar muziek geen gemakkelijke klik met haar publiek kreeg. Een goede keuze, zoals blijkt bij beluistering van haar laatste cd Sweet Marie, een r&b en soul album.

Costelo blijkt over een bijzondere stem en manier van zingen te beschikken, wat opener Introducing Sweet Marie direct duidelijk maakt. Ze zingt ook met opvallend gemak. De strijkers, die hier te horen zijn, arrangeerde ze zelf. Dat geldt tevens voor alle blazer arrangementen. Ze weet exact wat ieder liedje nodig heeft, Lights Down Low, is bijvoorbeeld voorzien van een onweerstaanbaar koortje. Dansbaar en uptempo is All in Your Head, met excellerende blazers. Ook blijkt regelmatig, dat ze op een meer dan een uitstekende
wijze de toetsen weet te beroeren. En zo heeft iedere song wel iets uitzonderlijks. Haar teksten zijn erg persoonlijk en mysterieus. Naast eigen composities ook een cover, I’ll Be Home van Randy Newman, een van haar grote inspiratiebronnen. In de loop der jaren heeft Costelo een behoorlijke reputatie aan de andere kant van de oceaan opgebouwd. Ze opende al voor legendes als Mavis Staples, Dr. John, Bettye Lavette en Levon Helm’s Midnight Ramble Band.