Kieran Goss & Annie Kinsella

reserveringsbutton
Datum:  Vrijdag 25 januari 2019
Deuren open: 19.30 uur
Aanvang concert: 20.30 uur
Prijs kaartje: € 17.50

Bezetting:

Kieran Goss : zang, gitaar.
Annie Kinsella : zang.

Goss-07-560x330

 

Kieran Goss (1962) geboren en getogen in Noord Ierland, schrijft romantische country-folksongs die doen denken aan Amerikaanse artiesten als James Taylor en Paul Simon. Kieran heeft met zijn tien soloalbums wereldwijd de harten van fans gestolen.

Na een voltooide rechtenstudie koos Goss halverwege de jaren tachtig voor een bestaan als muzikant. Hij stond in die tijd op het podium als begeleider van onder anderen Elvis Costello, Joe Jackson en Mary en Frances Black.
In 1989 verscheen ‘Brand New Star’, het eerste album van Kieran Goss. Daarop staat naast de titelsong ook ‘Just Around The Corner’. Mary Black was weg van beide liedjes en coverde ze op haar album ‘Babes in The Wood’. Dit gaf de beginnende carrière van Kieran Goss en fikse duw in de goede richting. Hij heeft ondertussen al lang zijn eigen weg gevonden als singer-songwriter. Zijn composities worden gekenmerkt door een ontspannen eclectische roots-stijl. De liedjes hebben vaak een positieve inslag, maar hij gaat de minder zonnige kant van het leven ook zeker niet uit de weg. Johnny Cash, Kris Kristofferson en Willie Nelson zijn de muzikale helden van Kieran Goss en ook daaraan refereren zijn songs.

Maar hoe mooi zijn platen ook zijn, Goss is op zijn best als hij op een podium staat. Niet alleen door zijn songs maar vooral ook door de band die deze ras-entertainer tijdens concerten met zijn publiek opbouwt.
Deze tour staat in het teken van de nieuwe cd “oh, the starlings” die Kieran samen met zijn vrouw Annie Kinsella recentelijk heeft uitgebracht.