Richard Shindell

reserveringsbutton
Datum:  Vrijdag  22 november 2019
Deuren open: 19.30 uur
Aanvang concert: 20.30 uur
Prijs kaartje: € 17.50

Bezetting:
Richard Shindell; gitaar, zang

 

download (1)

Zo vaak is hij niet te zien in onze contreien, de excellente singer-songwriter Richard Shindell. We zien dan ook uit naar het optreden op ons podium op 22 november.
De Amerikaanse singer-songwriter Richard Shindell is mogelijk het grootst bewaarde geheim in het genre. In de jaren negentig leverde hij prachtige albums af, met Sparrows Point (1992), Reunion Hill (1997) en Somewhere Near Paterson (2000). Ook het titelloze album dat hij in 1999 samen met Dar Williams en Lucy Kaplansky maakte als Cry Cry Cry was een artistiek hoogtepunt. Zijn vriendelijke bariton en zijn superbe gitaarspel vormen de basis voor zijn vaak poëtische, niet van engagement gespeende, songs.
Een verhuizing naar Argentinië – zijn vrouw kreeg er een topbaan – bracht hem enigszins onder de radar. Er verschenen afgelopen jaren minder albums en die verschenen kregen minder aandacht.
Dat Shindell nog altijd tot de top behoort, bewijst zijn laatste album Careless uit 2016. Dit najaar komt er een nieuwe cd van Richard uit, waar we dan ook weer reikhalzend naar uitkijken.