Krista Detor

reserveringsbutton
Datum:  Vrijdag 22 maart 2019
Deuren open: 19.30 uur
Aanvang concert: 20.30 uur
Prijs kaartje: € 17.50

Bezetting:

Krista Detor : zang, piano, accordeon.
Dave Weber: zang, gitaar.

download (1)

Krista Detor keert na vijf jaar weer terug op ons podium en dat is niet voor niets. Allereerst brengt ze een nieuw album mee. Maar bovenal is het altijd weer een bijzondere ervaring om de grote klasse van haar in levende lijve op het podium te ervaren, waar haar muziek het beste tot zijn recht komt.
Ze wordt het bestbewaarde geheim van Amerika genoemd, maar de meeste critici en echte muziekliefhebbers kennen haar al vanaf haar album Mudshow. In 2006 vergaarde dit album veel lovende recensies. Het was gestoken in een opvallende hoes, een olifant geposteerd op een piano. Die olifant was niet alleen een verwijzing naar de circusachtergrond van partner David Weber, maar ook een politiek statement. Dertien jaar na dato staat Mudshow nog altijd als een huis. Meer succesvolle albums volgden. Ook in Europa kreeg ze het nodige succes, zo haalde ze al eens de eerste plaats in de EuroAmericana Chart. Tussendoor nam ze een pauze van een paar jaar om die aan haar opgroeiende kinderen te besteden. Haar voorlaatste album Barely kreeg ook weer uitstekende kritieken, waaronder in Popmagazine Heaven.
Krista Detor’s muziek zit vol intimiteit en melancholie. De muzikale begeleiding is altijd sfeervol met accenten uit de folk, blues en country. De ware kracht van Krista Detor’s muziek schuilt in haar prachtige stem. Een stem vol warmte en gevoel die zelfs het voordragen van het woordenboek mooi en meeslepend zou maken.