Grayson Capps & Corky Hughes

reserveringsbutton

 

Datum:  Vrijdag 17 maart 2023
Deuren open: 19.30 uur
Aanvang concert: 20.30 uur
Prijs kaartje: € 20.00

Bezetting:

Grayson Capps : gitaar / zang
Corky Hughes : gitaar

48976804136_499f26e822_b

Voor artiesten die, zoals de in Alabama geboren en getogen Grayson Capps, ooit buskend voor brood en beleg, door de straten van New Orleans trokken, zullen de zompige Zuiderse voetsporen van The Big Easy onvermijdelijk een onuitwisbaar spoor trekken op hun artiestenziel. Zelf moest hij de stad ooit ontvluchten richting Tennessee, verjaagd door de niets ontziende natuurkrachten van orkaan Katrina, maar vandaag opereert hij terug vanuit zijn thuisbasis in Alabama, samen met zijn vrouw en producer Trina Shoemaker.  Capps muziekstijl is  gedrenkt  in zijn gekende swampy rockende, Deep Down South sfeer. Als oerdegelijk songwriter weet hij bovendien blues, gospel en country op een originele manier nieuw leven in te blazen.

Weinig artiesten delen de talenten van Grayson Capps, die als gedegen zanger-gitarist, songwriter, tevens een dichterlijk verteller is met duistere Southern Gothic verhalen. Maar evenzeer kan hij filosofisch en kritisch uit de hoek kan komen, zoals hardcore troubadour Steve Earle dat durft.  Grayson Capps kan echter tevens ontroeren in  schitterende in melancholie gedrenkte, trage rockballades.

Zijn laatste album dateert  uit 2018 “Scarlett Roses” is een lekker veelzijdige rootsplaat  vol scherpe randjes. Die scherpe randjes hoor je in het bij vlagen lekker stevige en vaak bluesy gitaarspel op de plaat, maar ook de rauwe strot van Grayson Capps zorgt voor een geluid dat een stuk minder gepolijst is dan op de meeste andere platen in het genre.
Ook op zijn nieuwe plaat vertelt Grayson Capps weer mooie verhalen over het leven in het Zuiden van de Verenigde Staten. Het zijn verhalen die hier en daar wat dieper kunnen graven, maar Grayson Capps schaamt zich ook niet voor songs over bier, vrouwen en ouder worden.
Capps klinkt rauw, energiek en ongepolijst en komt daarom direct binnen bij een ieder die de Amerikaanse rootsmuziek een warm hart toedraagt.

.