Nels Andrews & Rory Cloud

Datum:  Vrijdag  17 april 2020                                                                                                                                                                    Cancelled Button

Deuren open: 19.30 uur
Aanvang concert: 20.30 uur
Prijs kaartje: € 20.00

Bezetting:

Nels Andrews: gitaar ,  zang.

 

dux2x3xx6660kiyl45c3

In de woestijn van New Mexico groeien de prachtigste dingen zo blijkt. Tussen de cactussen en de tumbleweeds vonden wij een oase aan muzikale pracht in de vorm van singer-songwriter Nels Andrews. Andrews heeft in zijn zoektocht naar een passend thuis al meerdere malen de Verenigde Staten over gereisd en zette o.a. voet aan de grond in Alaska waar hij in de havens werkte. In de bossen van South Dakota werkte hij een tijdje als boomplanter. Maar sinds het einde van de jaren negentig heeft hij in Albequerque, New Mexico zijn vaste woon- en verblijfplaats gevonden.

Hij begon zijn carrière als houtbewerker, maar nu besteed hij zijn talenten volledig aan het vervaardigen van zijn teksten geïnspireerd door de hoge en warme woestijnklimaat. Met een stem die rauw en warm tegelijk is, denk aan een kruising tussen Rod Picott en John Gorka, schrijft hij de prachtigste poëtische verhalen. Verhalen die de sfeer van de verlaten zanderige woestijnwegen ademen. Zijn liedjes gaan over de onopvallende schaduwrijke figuren in het duistere avondrood van het voormalige wilde westen.