Vrijdag 13 december 2019
Tim Easton

Tim Easton

reserveringsbutton
Datum:  Vrijdag  13 december 2019
Deuren open: 19.30 uur
Aanvang concert: 20.30 uur
Prijs kaartje: € 17.50

Bezetting:
Tm Easton : gitaar , zang

TimEaston

De in Ohio geboren Tim Easton struinde in zijn jonge jaren door verschillende steden in Europa, waaronder Parijs, Dublin en Londen. Halverwege de jaren negentig keerde hij terug naar zijn geboortegrond, waar hij in de rockband Haynes speelde voordat hij als soloartiest in de voetsporen van zijn grote voorbeeld Bob Dylan trad. Met een stem die eenzelfde heesheid heeft als Dylan zingt Easton stevige en intelligente countryrock- en folksongs. Hij stond onder meer een aantal malen in het voorprogramma van John Hiatt. Tim Easton heeft inmiddels 10 voortreffelijke albums op zijn naam, waarvan de laatste ‘exposition’ uitkwam in 2019.
Het is nog steeds moeilijk Tim Easton van een label te voorzien. Hij kan klinken als een folkie die eigenlijk rocker had willen zijn, om dan een minuut later met een sobere, intense blues weer te logenstraffen. Later ontpopt hij zich als soundscape-architect, die met gevonden geluiden een nieuw liedje maakt. En natuurlijk zijn country, en countrysoul, zelden ver uit de buurt
Tim Easton is zo’n muzikant die veel mee heeft: een heerlijk gruizige stem, een spitse pen, handigheid met diverse instrumenten en een broeierige sound waar Daniel Lanois en Brian Eno een moord voor zouden doen.