Amy Speace

reserveringsbutton
Datum:  Vrijdag 31 maart 2017
Deuren open: 19.30 uur
Aanvang concert: 20.30 uur
Prijs kaartje: € 17.50

Bezetting:
Amy Speace: zang , gitaar

amy speace ld

De Amerikaanse Amy Speace begon als actrice bij The National Shakespeare Company. Na een verbroken relatie besloot Speace op haar 25e een gitaar te kopen om haar liefdesverdriet te verwerken, en zich bezig te gaan houden met de muziek. Dat bleek de start van een prachtige muzikale carrière. Ze maakt intelligente en hartverwarmende rootsy folk. Amy woont momentel in Nashville , maar is geboren in Baltimore, en bracht een lange tijd van haar leven door in Texas.
Amy Speace beschikt over een stem die zich kan meten met de besten in het genre. Net als bijvoorbeeld Lucinda Williams, Allison Moorer en Emmylou Harris beschikt Amy Speace over een stem die je diep weet te raken. Het is een stem die van een eenvoudig rootsliedje een song maakt die garant staat voor heel veel kippenvel momenten
In muzikaal opzicht bestrijkt Amy Speace een breed terrein binnen de grenzen van het verzamelbegrip Americana, waarbij uitstapjes richting folk en country net zo vanzelfsprekend zijn als uitstapjes richting de blues. Reken op rustige nummers, maar nummers die raken, deels juist door hun soberheid.