Anne Soldaat & Yorick van Norden

(Unsung Heroes Too)

reserveringsbutton
Datum:  Vrijdag 11 oktober 2019
Deuren open: 19.30 uur
Aanvang concert: 20.30 uur
Prijs kaartje: € 20.00

Bezetting:

Anne Soldaat: zang, gitaar.
Yorick van Norden: zang, gitaar.

2801 Yorick en Anne (by Tim Knol)

Een generatiekloof van ruim twintig jaar tussen singer-songwriters Yorick van Norden (1986) en Anne Soldaat (1965) is snel gedicht met hun gedeelde muzieksmaak. In de nieuwe reeks Unsung Heroes-voorstellingen, een vervolg op hun eerdere concerten in 2016 en 2017, gaan ze andermaal liedjes ten gehore brengen van tegen wil en dank in de vergetelheid geraakte helden en heldinnen. Aan al deze muzikanten uit de bloeiperiode van de pop, de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw, kleeft wel een verhaal van misère en/of een bizarre samenloop van omstandigheden dat er live bij verteld wordt. Er is ook een serie podcasts gemaakt over de liedjes van het album.

De voorstellingen en het bijbehorende tweede album uit de concertserie zijn snedig ‘Unsung Heroes Too’ getiteld. Onder de door het gelegenheidsduo geselecteerde ondergewaardeerde artiesten prijken namen als John Cale, Sandy Denny, Gerry Rafferty, Tim Buckley, Nicky Hopkins en Michael Nesmith. Daarbij zullen de heren ook eigen werk spelen en daar uitgebreid de totstandkoming van uit de doeken doen.

Yorick van Norden (1986) bracht afgelopen jaar zijn alom geprezen en met een Edison nominatie bekroonde album The Jester uit. In 2015 debuteerde hij met Happy Hunting Ground op Excelsior Recordings en werd kort daarop uitgeroepen tot NPO Radio 2 Talent. Eerder was hij frontman van de Haarlemse band The Hype.

Anne Soldaat (1965) bracht in 2015 zijn gevierde vierde soloalbum Talks Little, Kills Many uit op Excelsior Recordings en toerde afgelopen jaar veelvuldig met Tim Knol. Eerder was hij als gitarist, zanger en songschrijver actief in de band Daryll-Ann en speelde hij bij diezelfde Tim Knol en Clean Pete.