Ben Glover’s Orphan Brigade

 

 

Datum:  Vrijdag  27 maart 2020
Deuren open: 19.30 uur
Aanvang concert: 20.30 uur
Prijs kaartje: € 20.00Cancelled Button

Bezetting:
Ben Glover: gitaar, zang.
Neilson Hubbard: keyboard, gitaar, bas, zang.
Joshua Britt: mandoline, zang.

Orphan_Brigade_new_photo-700x470

 

The Orphan Brigade bestaat uit: Ben Glover, Neilson Hubbard & Joshua Britt’

De drie vaste leden van The Orphan Brigade hebben allen hun sporen verdiend in de muziekwereld ( begeleiders van Mary Gauthier, Jason Isbell , Gretchen Peters en John Prine) en vinden eigenlijk niets leuker dan samen, en met andere artiesten muziek maken. Dat plezier in de muziek is duidelijk te horen op hun CD’s  en wordt versterkt door hun uitermate sterke persoonlijke muzikaliteit. De professionaliteit straalt ervan af, en als luisteraar verlies je jezelf in hun muziek.

In Ierse kastelen, op klifranden en vissersboten kwam het trio samen om te schrijven over het Ierse land. Uit verhalen over liefdes die verloren gingen en het geloof dat op de proef werd gesteld schreven ze nummers over legendes als de Genarm Forest en Madman’s Window. Met hun laatste album To the Edge of the World geven ze een muzikale uitdrukking van het weelderige, pastorale Ierse land.

De muzikale kwaliteit is grandioos, zelden zulke prachtige arrangementen en dito productie ervaren, het is een mengsel van folk, country, pop en sacred. Je wordt compleet meegezogen in het gebodene. Heerlijk origineel, kwalitatief top, muzikaal geweldig. Wat een project! (At The Helm Records)