Chris Pureka

reserveringsbutton
Datum:  Vrijdag 15 september 2017
Deuren open: 19.30 uur
Aanvang concert: 20.30 uur
Prijs kaartje: € 17.50

Bezetting:
Chris Pureka: zang , gitaar

chris-pureka_promo_bw_006-01_wide-c7501552e9c4f2234ff4719d06250caa53fc6687-s900-c85

De muziek van singer-songwriter Chris Pureka pakt je bij het beluisteren meteen bij de kladden. De meesterlijk vibrato in haar stem, de prachtige teksten en de instrumentale omlijsting zijn van uitzonderlijke klasse. Bezieling en intensiteit zijn de steekwoorden voor de muziek van deze uit New England afkomstige dame. Een unieke kruising tussen Patty Griffin en Gillian Welch, maar wie je vooral hoort is Chris Pureka!
Pureka test als tiener haar songwerk uit in de plaatselijke koffiehuizen van Northampton, Massashusetts waar ze later microbiologie studeert. Ze opteert uiteindelijk voor een muzikale loopbaan die ondertussen twee epeetjes en drie langspelers omvat.
De momenteel vanuit Portland, Oregon, opererende Pureka beschikt over een heldere stem met een rauw randje en het is ook nog eens een stem vol mogelijkheden. Chris kan heel zacht fluisteren, maar ook vol uithalen en kan bovendien in meerdere genres uit de voeten. Ze legt bovendien zoveel emotie in haar stem dat haar songs iets met je doen, of je dat nu wilt of niet.
Pureka trad eerder op met o.a. Gregory Alan Isakov en is een echte aanrader voor fans van Bruce Springsteen, Ryan Adams en Patty Griffin.
Het wordt de hoogste tijd dat deze dame de appreciatie krijgt die haar illustere collega’s te beurt valt.