Martin Harley

reserveringsbutton

 

Datum:  Vrijdag 28 april 2023
Deuren open: 19.30 uur
Aanvang concert: 20.30 uur
Prijs kaartje: € 20.00

Bezetting:

Martin Harley :  zang / slidegitaar/dobro

Martin-harley-Press-shot-Extra-scaled

De basis voor elke Martin Harley-song? De slidegitaar, zijn door whiskey doordrenkte vocalen en een sound die een mengeling van blues en roots is. De Brit is er succesvol mee, want hij tourt inmiddels alweer bijna twintig jaar de wereld rond met zijn muziek.

Harley heeft inmiddels acht albums op zijn naam staan, vier opgenomen in zijn thuisland en vier in down south USA. Live is de muzikant adembenemend om naar te kijken, aangezien Harley bijna vergroeid lijkt met zijn honderd jaar oude Weissenborn, een akoestische lapsteel gitaar. Bij zijn optredens vliegen de vonken er vanaf, wat er voor zorgt dat het publiek op het puntje van de stoel zit. Na diepe indruk te hebben gemaakt in de akoestische blues-roots en de Americana-scene, vindt hij met zijn langverwachte nieuwe plaat “Roll With The Punches” in 2019 een nieuw en opwindend geluid. Een intiem en gruizig analoog album is het geworden, opgenomen in een afgelegen kapel diep in de wildernis van Pembrokeshire. Country blues riffs met de elektrische bottleneck slide-gitaar, geserveerd met zoete vocale harmonieën en stuwende ritmes.
Martin Harley werd door Total Guitar Magazine uitgeroepen tot #16 van de beste akoestische gitaristen van de wereld. Het is daarom een eer dat wij hem in Bakkeveen mogen verwelkomen!